Seneste nyheder

På denne side kan du finde information vedr. sæsonopstart af svømmeskolen
 

I kan også finde informations brevet som fil HER 

 

Sæson 2021-2022

Opstarten af svømmesæsonen 2021-2022 nærmer sig med hastige tag. Vi glæder os til at vi endnu en gang kan byde jer velkommen rundt omkring i byens svømmehaller, børn som voksne.

 

Som alle jo ved, har vi været enormt udfordret det sidste halvandet års tid mht. Covid-19 situationen, vi har været lukket meget ned, og derfor været forhindret i at kunne gøre det vi gør bedst, nemlig at lære børn og voksne at svømme, at færdes trygt og sikkert i vand, og sidst men ikke mindst at have det sjovt i vand. Det har selvfølgelig været enormt frustrerende for os ikke at kunne gøre disse ting, men vi er glade for, at vi nu endelig kan kigge fremad mod en ny begyndelse, og ikke mindst en ny sæson.

 

Hvornår starter svømmeundervisningen?

Svømmeundervisningen starter fra uge 35, dette gør sig gældende i alle svømmehaller vi bruger på de forskellige skoler rundt omkring i byen.

I kan se via dette link hvornår vi ikke har undervisning, grundet skoleferie: Lukkedage (esbjergsk.dk)

Man møder op på det tidspunkt, hvor man har tilmeldt sig på den pågældende skole. Er det f. eks. kl. 16.00, kan man møde op og være klar 5-10 min før holdet starter, sådan at vi ikke har for mange i hallen på samme tid i for lang tid ad gangen. Underviseren vil herfra hjælpe jer ift. Hvor børnene skal samles inden undervisningen starter hver gang. Det kan godt være lidt kaotisk den første gang, men så snart rutinerne kører bliver det nemmere og nemmere for alle parter.

Husk badetøj, håndklæde, gerne et ekstra til at svinge rundt om overkroppen inde i hallen, svømmebriller, som er testet hjemmefra. Det er en god ide at gå ind i klipklapper hvis muligt, da det kan være med til at holde på varmen hos børnene når de går fra bruser til bassinkant.

 

 

Forældre i svømmehallen

Vi vil gerne opfordre til, at forældre holder sig ude af hallen når svømmeundervisningen er i gang hvis muligt. Forældre der har børn på de små hold, der er lidt utrygge eller ikke kan klare det selv endnu, må gerne gå med ind, men vi opfordrer til, at man øver med børnene at gå ind selv.

Man kan evt. følge dem ind og derefter stille og roligt forlade hallen når undervisningen er startet.

Dog må alle gerne gå med ind i hallen de første par gange indtil børnene ved hvordan rutinerne kører, igen opfordrer vi til, såfremt børnene kan klare det selv, at man her venter ude foran svømmehallen.

Det står jer frit for om I hjælper i omklædningen og lader dem gå ind selv, eller om de også selv skal klæde om, blot i husker at kvinder ikke må være i drengeomklædning, og mænd ikke må være i pigeomklædning.

 

Grunden til at vi opfordrer til dette er

Det giver mere ro i hallen hvis ikke der sidder for mange mennesker på bassinkanten når undervisningen er i gang. Specielt i de store haller hvor der er mange hold i gang på en gang. Men også i de små haller, hvor det er lidt mere intimt med knap så meget plads.

Det giver ro til børnene, at de ikke hele tiden skal have forældrenes opmærksomhed. Det gør, at de kan koncentrere sig bedre om det underviseren siger, og de ting de skal lære i vandet.

Det giver ro til underviserne, at der ikke sidder for mange på kanten rundt om bassinet, ro til underviseren betyder, at de kan koncentrere sig endnu mere om børnene.

Vi har under Corona perioden oplevet, at børnene bliver mere selvstændige, og at det også smitter af når de er i vandet. De tør flere ting, de har mod på mere, og det tror vi at det kommer af, at de får mere selvtillid, fordi de bliver mere selvstændige.

I skal være velkomne til at kigge ind en gang imellem, f. eks den sidste gang i hver måned, så i på den måde også kan følge lidt med i børnenes udvikling.

 

 

Gældende Covid-19 restriktioner

Vi følger de officielle retningslinjer fra Sundhedsministeriet, og vi holder nøje øje med eventuelle ændringer. Fra 1. september udfases retningslinjer, hvilket betyder at vi ikke er underlagt afstandskrav osv.

Dog vil vi gerne opfordre til almindelig sund fornuft.

Sprit hænder inden indgang til svømmehal

Hold gerne den nødvendige afstand til de andre i omklædningen

Der skal IKKE vises nogen form Corona pas i forbindelse med svømning hos os.

 

 

Hygiejne regler

Det er et krav at alle der skal i vandet og svømme, bader og vasker sig grundigt inden undervisningen starter. Dette gælder både børn, voksne og undervisere. Afvaskning foregår uden badetøj, præcis som det gælder hvis man er i Svømmestadion, eller andre svømmehaller i hele landet.

Dette er vigtigt, at vi overholder, så vi kan opretholde vores ret til at booke os ind i svømmehallerne og derved kan udbyde undervisning.

 

 

Omklædningsregler

I kan læse om vores omklædningsregler her: Regler for omklædning (esbjergsk.dk)

Har i spørgsmål er i selvfølgelig altid velkomne til at kontakte os på 30 20 61 15, eller kigge forbi i vores åbningstid. I kan finde åbningstider for kontoret her: Kontor (esbjergsk.dk)

 

Vi glæder os til at se jer ude i de forskellige svømmehaller

 

Mvh

Esbjerg Svømmeklub