Seneste nyheder

Holdstruktur/den røde tråd i Esbjerg Svømmeklubs konkurrence afdeling

På denne side kan du læse om hvordan vores konkurrence afdeling er bygget op, lige fra T-guld til K-guld. 

Herunder kan du se en oversigt over vores hold, og hvis du klikker på hvert enkelte hold, kommer du direkte til det enkelte holds informations side. 

 T-guld K-sølv K-guld
 K-bronze K-sprint Masters TRI/OW

Holdbeskrivelser for de enkelte hold kan du finde på hjemmesiden under konkurrence og fanen holdbeskrivelser 

 

Fra teknik til elite.

Vores konkurrence afdeling er primært aldersopdelt, hvilket betyder at vi på de forskellige niveauer har de samme årgangsgrupper samlet. Typisk vil der på et hold være 2-3 aldersgrupper. Dette vil dog ændre sig når svømmeren rammer K-guld niveau, hvor svømmerne her primært er senior svømmere. 

Holdstrukturen sikrer en progressiv udvikling igennem svømmerens karriere, hvor træningsmængde stiger i takt med at svømmeren bliver ældre og niveauet højere. På denne måde sikrer vi at den enkelte svømmer ikke træner for meget i en tidlig alder, og dermed ikke bliver overbelastet, skadet eller går i stå i en for tidlig alder, som ofte ender ud i et stop.  

Antal svømmere på hvert hold niveau 

På nedenstående figur kan du se hvor mange svømmere vi bestræber os på at have på hvert hold. Ved at følge denne model sikrer vi et fast flow i konkurrence afdelingen, og der må her beregnes et naturligt frafald af svømmere, da det er tydeligt at pyramiden bliver smallere og smallere jo højere man kommer op og i takt med at forventningerne til den enkelte svømmer stiger.