Seneste nyheder


Info

Søhest Bronze - forældre/barn 2-3 år

 
Bemærk at vi nu har Søhest bronze hold i varmere vand i Svømmestadion og på Præstegårdsskolen fredag og lørdag! 

Søhest bronze er den naturlige forlængelse af Pingvin Småbørn 1 år. Det kan også være udgangspunktet for vandrejsen, såfremt Søhest bronze er jeres første møde med Esbjerg Svømmeklub. Læs da om Pingvin Baby 2-6 mdr., Pingvin 7-12 mdr. samt Pingvin Småbørn 1 år, da undervisningen i så fald vil tage sit afsæt i det her beskrevne. Underviserne og de øvrige voksne ledsagere vil hurtigt få jer integreret i gruppen og lære jer det nødvendige for at kunne deltage på lige svømmefod med de øvrige.

Børn på 2 år skal have lov til at udfolde sig, at undersøge og at afprøve. Undervisningen forfølger i høj grad denne mulighed gennem aktiviteterne i trygge og sikre rammer, som ledsageren stadig er en væsentlig del af. Oftest vil ledsageren være den begrænsende faktor, så undervisningen fordrer modige – og tålmodige – voksne. Børn på to år overvurderer ofte egne evner, og så er der brug for en udstrakt arm, de kan gribe i og en favn, hvori der kan søges trøst, når det er nødvendigt.

På dette hold arbejdes videre med grundlæggende selvredning og udvikling af grundfærdighederne. Barnet lærer eksempelvis at holde vejret, at dykke, at flyde på mave og ryg samt at skabe fremdrift med både arme og ben i vandet. Ofte med støtte fra et redskab og under alle omstændigheder med ledsageren som sikker havn for opdagelsestogterne.

Undervisningen sker både individuelt, i grupper og fælles med hele holdet. Alle aktiviteter er tilrettelagt ud fra børnenes aldersrelaterede og aktuelle udvikling. Den sproglige udvikling giver mulighed for, at underviseren i højere grad henvender sig direkte til børnene, når aktiviteter skal igangsættes.

Ledsageren inddrages i processen for at kunne forstå den læring og udvikling, som underviserne har for øje med aktiviteterne. Småbørnssvømning fordrer et tæt samspil mellem barn, ledsager og underviser. Desuden dyrkes relationerne mellem børnene på holdet i høj grad, såvel som ledsagerne kommer til at arbejde sammen også med hinandens børn, når der er den fornødne tryghed og tillid i gruppen.

BEMÆRK, at Søhest bronze undervises i forskellige bassiner med forskellige vanddybder, men undervisningens udviklingsmål er ens for dem alle.


Krav

For at tilmelde barnet til dette hold skal følgende kriterier opfyldes:

  • Barnet skal være 2-3 år
  • Én ledsager over 18 år, som barnet kender godt og er tryg ved, er med barnet i vandet sædvanligvis mor, far eller bedsteforældre
  • Den deltagende voksne skal være tryg ved vand og klar til at deltage aktivt i undervisningen, som bl.a. vil indeholde dyk under vandet

Information

  • Disse hold svømmer en gang ugentligt i lektioner á 30 min.
  • Disse hold deltager til Den store Svømmedyst to gange årligt.
  • Der benyttes ikke svømmebælter og armvinger eller andet fastsiddende opdriftsudstyr i undervisningen i Esbjerg Svømmeklub
  • Svømmeble og badetøj er en forudsætning indtil barnet er renligt
  • Bemærk, at Svømmestadion Danmark kræver at alle ikke-renlige børn skal bade med badeble under en tætsiddende babybadebuks med minimum 3 cm bred elastikkant i livet og om lårene, for bedst muligt at undgå en lækage, hvis uheldet skulle være ude.
  • Svømmestadion Danmark sælger badebleer og Happy Nappy badebukser (som opfylder kravene om bred elastikkant) i receptionen.

Hold på Svømmestadion Danmark

Adgang til Svømmestadion Danmark kodes ved henvendelse i receptionen på barnets sygesikringskort ved første fremmøde, hvorfor barnets sygesikringskort altid skal medbringes til babysvømning. Sygesikringskortet kan også benyttes i skabene på Svømmestadion Danmark.

Der er mulighed for tilkøb af et ledsagerkort for yderligere én ledsager, som med dette kort kan opholde sig på kanten i forbindelse med undervisningen. Ledsagerkort købes for en periode, der svarer til den periode I er tilmeldt baby- eller småbørnssvømning. Klik på følgende link og dernæst på den linje, der handler om ledsagerkort, for at læse mere, og for at bestille et ledsagerkort: http://www.esbjergsk.dk/cms/EventOverview.aspx

Ledsagerkortet kodes på et sygesikringskort (ikke barnets) ved første svømmegang. Husk derfor at medbringe det sygesikringskort I ønsker ledsagerkortet kodet på.

Uden ledsagerkort koster det kr. 20,- hver undervisningsgang for en fodgængerbillet, som skal købes i receptionen i Svømmestadion Danmark.

Billeder og videooptagelse

Esbjerg Svømmeklub vil gerne have muligheden for at tage billeder og optage videoer i løbet af sæsonen, til brug i nyheder på b.la Facebook og vores hjemmeside. Såfremt man ikke ønsker at fremgå i en sådan video eller på billeder, bedes man henvende sig til vores kontor.

Diplomer.

På dette niveau uddeles der et diplom ved sæsonafslutning som bevis på at man har gennemført dette niveau. Svømmerne bliver vurderet løbende og inden sidste undervisningsgang i sæsonen med henblik på at kunne gennemføre en række øvelser, som tager udgangs i holdets kompetence/slutmål.


Klik venligst her for at læse hele beskrivelsen