Seneste nyhederKlubmodul henter siden
Pingvin Småbørn 1 år
B102
Vejledning
1. Er det første gang du tilmelder dig? Så skal du oprette en profil her  
2. Ellers skal du logge ind for at tilmelde dig.
Info

Pingvin Småbørn 1 år - forældre/barn

Pingvin småbørn 1 år er den naturlige forlængelse af holdet Pingvin baby 7-12 mdr. Vi vil på Pingvin småbørn 1 år, fortsætte udviklingen af vandfærdighederne hos dit barn, og give rum for at barnet kan bruge alle sine sanser ved at bevæge sig i vandet og udfordre bevægelsesmønstre. Er Pingvin småbørn 1 år, dit første møde med svømning og Esbjerg Svømmeklub, skal du ikke være nervøs, da vi alle starter på samme niveau, og du vil hurtigt opleve at dit barn følger trop med dem der har svømmet før. Dette kan vi fordi ledsageren spiller en vigtig rolle for barnets tryghed og læring.

Undervisningen sker både individuelt, i grupper og fælles med hele holdet. Alle aktiviteter er tilrettelagt ud fra børnenes aldersrelaterede og aktuelle udvikling. I aktiviteterne stimuleres og udvikles grundfærdighederne elementskift, vejrtrækning (herunder dyk), balance og fremdrift. Desuden arbejdes der fortsat med sansemotorisk udvikling såvel som social og emotionel udvikling bringes i spil i takt med blandt andet barnets sprogudvikling.

Børn mellem et og to år kan og vil meget selv, og dette forfølges igennem undervisningen. Med ledsagerens indsats og gåpåmod vil udviklingen gå stærkt herfra. Gennem eksperimenter undersøger vi sammen færdigheder, som barnet gennem gentagelse efterhånden opnår kontrol med. Der tages hul på grundlæggende selvredning, så barnet lærer og får erfaringer med fx at vende sig fra maven til ryggen, at flyde i vandet og at kravle på land.

Ledsageren inddrages i processen for at kunne forstå den læring og udvikling, som underviseren har for øje med aktiviteterne. Småbørnssvømning fordrer et tæt samspil mellem barn, ledsager og underviser. Desuden dyrkes relationerne mellem børnene på holdet i høj grad, såvel som ledsagerne kommer til at arbejde sammen.


Krav

For at tilmelde barnet til dette hold skal følgende kriterier opfyldes:

  • Barnet skal være 12-24 mdr.
  • Én ledsager over 18 år, som barnet kender godt og er tryg ved, er med barnet i vandet sædvanligvis mor, far eller bedsteforældre
  • Den deltagende voksne skal være tryg ved vand og klar til at deltage aktivt i undervisningen, som bl.a. vil indeholde dyk under vandet

Information

  • Disse hold svømmer en gang ugentligt i lektioner á 30 min.
  • Der benyttes ikke svømmebælter og armvinger eller andet fastsiddende opdriftsudstyr i undervisningen i Esbjerg Svømmeklub
  • Svømmeble og badetøj er en forudsætning indtil barnet er renligt
  • Svømmestadion Danmark kræver at alle ikke-renlige børn skal bade med badeble under en tætsiddende babybadebuks med minimum 3 cm bred elastikkant i livet og om lårene, for bedst muligt at undgå en lækage, hvis uheldet skulle være ude.
  • Svømmestadion Danmark sælger badebleer og Happy Nappy badebukser (som opfylder kravene om bred elastikkant) i receptionen.

Hold på Svømmestadion Danmark

For holdene der modtager undervisning i varmtvandsbassinet i Svømmestadion Danmark, vil der blive sendt en mail ud minimum 1 uge op til sæsonstart med information omkring adgang til svømmehallen, samt andre praktiske informationer b.la ledsager kort.


Læs mere

Bemærk at holdet kører i en halv sæson. 

Lukkedage hvor der ikke er undervisning: Uge 41, 42 og 43

Startdato
19.08.2022
Slutdato
16.12.2022
Tid/Sted
Fredag 16:00-16:30 Svømmestadion Danmark, Varmtvandsbassin, Gl. Vardevej 60, 6700 Esbjerg
Pris
675,00 kr.